Smak av våren
Hittade lite rabarber i frysen och passade på att göra årets första rabarberpaj. Underbart i första vårsolen med en smak av våren.
Kokossmulpaj med rabarber
ca 700 g rabarber i mindre bitar och 0,5 dl socker lägges i en smord ugnssäker form.
Gör en smulpaj av 100 g smör, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl socker, 1 dl kokosflingor och 1 dl havregryn.
Strö smuldegen över rabarbern och grädda i 175 grader 35-40 min. Servera med vaniljsås. Blir god krispig smulpaj med kokossmak.
Jag passade även på att göra en nässelpaj med fetaost till middag en kväll. Nässlor som plockades ifjol för att kunna ge en energikick efter vintern innan årets första finns tillgängliga.
Fortsätter denna vecka med att snygga till i syrummet. Ny hätta sydd till overlockmaskinen. Var riktigt roligt att använda olika stygn samt att frihandsquilta en del i mönstret.
Fortsätter nu att njuta av solen. Den skira begynnande vårsolen ger vackra solnedgångar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar