lördag 16 april 2016

Vårbruk


Grönsakslandet ska utökas i år. Vi har låtit ta ned ca 25 träd (gran och fur), så det blev en hel del stubbar kvar. Nu i veckan var en stubbfräsare här och löste det problemet. Fantastiskt vad fint det blev efteråt.  Det var inte speciellt mycket flis i högarna, så det läggs i komposten och får vila något år. Vår jord har tidigare varit betesmark så den var rensad från större sten. Detta gjorde att fräsen kunde gå ned en bit i jorden - toppen när det ska bli grönsaksland.


Nu återstår bara resten.......... Mäta ut, snickra ramar, lägga på tidningar och jord/gödsel och sedan barkmull i gångarna. Ja, ja vi får se hur mycket sådd det blir i år.
I kallväxthuset har sådderna börjat gro så smått. Det blir många sommarblommor i år. Jag är så glad över plantbordet som kommit på plats. Det blir så mycket mer utrymme när man kan "gömma"krukor och jord under bordet. Det är enkelt gjort av höjbara bockar (så man inte får ont i ryggen) och en skiva av formplyfa.

        

Årets björksavstappning är nu klar. Vi har druckit oss starka och friska :) och lagt några liter i frysen för användning under vinterhalvåret. Jag brukar även baka ett surdegsbröd med björksav och nässlor som blir mycket gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar